Skräddarsydda stålkomponenter

Från massiva stålkonstruktioner till betydelsefulla detaljer. Vi kan ge dig stål i alla de former du vill ha och kan behöva.

Byggnadssmide och stålkonstruktion

Kanske vill du bygga en ny sport- eller industrihall? Kanske behöver du rejäla pelare och balkar för att stötta tunga delar? Eller söker du en smidig trappa? På ABC Stål skapar vi lösningar i stål till det du behöver. Från komplexa stålkonstruktioner som lämnar stora avtryck i stadsbilden, till små fina smidesarbeten som binder ihop helheten. Vi tillverkar, levererar och monterar. Oberoende av bransch och behov.

Byggentreprenör? Fastighetsägare? Arkitekt?

I vår verkstad har vi allt som behövs för att våra erfarna smeder ska kunna skräddarsy stålkomponenterna du behöver. Inga projekt är för stora eller för komplicerade för oss. Du väljer om vi ska ta del- eller helhetsansvar för processen. För dig innebär det att du kan få hjälp med det du vill, från planering till färdig konstruktion. Oavsett om du planerar att uppföra en industribyggnad eller lantbruksanläggning, vill ha hjälp vid ett pågående brobygge eller behöver genomföra en komplex grundförstärkning.

Fördelarna med att välja oss

 • check
  Professionella stålarbeten för alla branscher
 • check
  Allt under samma tak
 • check
  Egen verkstad och erfarna smeder
 • check
  Certifieringar och CE-märkning

ROT

Vi utför självklart jobb inom ramen för ROT-projekt. Om du behöver renovera en befintlig konstruktion, genomföra en ombyggnation eller göra en tillbyggnad spelar ingen roll. Med genomtänkta stål- och smideslösningar kan vi bidra till att förbättra såväl kvalitet som stabilitet hos det mesta när det behövs.

Varför stålkonstruktioner?

Stål är ett fantastiskt material. Det är formbart, stabilt och slitstarkt. Även i svåra miljöer. Stålkonstruktioner binder inte fukt och avger inga hälsoskadliga ämnen. De kräver minimalt underhåll, erbjuder kostnadseffektiva arbetssätt och stora möjligheter till framtida förändringar. Stål fungerar också mycket bra i kombination med andra material – som aluminium, betong och trä. Inte konstigt att stål är så populärt inom bygg- och konstruktionsindustrin.

Stål – världens mest återvunna konstruktionsmaterial

Stål kan återanvändas om och om igen, utan att kvaliteten försämras. Att det är magnetiskt underlättar också återanvändning och återvinning, eftersom det gör det enkelt att separera stålet från andra metaller. Redan idag är majoriteten av allt stål som produceras baserat på återvunnet material. Det ger goda förutsättningar för dig som vill se cirkulärt på framtiden.